2017 Jubileumtocht 20 mei

De Easy RUG  riders
Nadat de toertocht de week ervoor niet was doorgegaan i.v.m. de slechte weersverwachting, begon deze zaterdag met blauwe lucht en lekker zonnig, een goed vooruitzicht! Vanwege het derde lustrum van de MVC RUG hadden Lourens, Ruurd en Harry een tocht uitgestippeld door de drie noordelijke provincies en langs/door 5 nationale parken, dus dat beloofde veel goeds.
Iets na negen uur vertrokken we van de vertrouwde verzamelplek op Zernike, eerst naar het noorden slingerend via Dorkwerd, richting Oldehove, Niehove, richting Kommerzijl, Munnekezijl e.t.c. en zo door het noordelijk deel van de provincie (nationaal park Lauwersmeer) totdat we via allerlei mooie slingerweggetjes aankwamen in Friesland bij activiteitenboerderij/camping Hammerslag, waar we een koffiestop hadden. Daar wachtte ons een leuke verrassing: koffie met Oranjekoek met daarop een vlaggetje om het 15-jarig bestaan van de MVC RUG te vieren. Lourens sprak een kort welkomstwoord en verwelkomde daarin ook de eerste internationale deelnemer Andrew (Andrus)  uit Litouwen. Vandaar dat Lourens ons in het Engels toesprak en dat werd zeer gewaardeerd door Andrew. Het zaaltje waar we zaten had een werkelijk prachtig uitzicht naar alle kanten van het Friese land. Onderweg ook veel van de zo bekende zwarte Friese paarden gezien.
Na deze stop de route weer vervolgd door Friesland langs prachtige dorpen, watertjes (o.a. omgeving Eernewoude), vergezichten… En dat alles nog steeds met goed weer, zon en soms beetje bewolking, echt Hollands weer. Een hele leuke stop was in nationaal park de Alde Faenen waar in een bepaald gedeelte veel ooievaarsnesten zijn en een daarvan was vlak bij de weg, dus echt een foto-stop: we konden goed zien hoe moeder ooievaar over haar jongen waakte en ons in de gaten hield, fantastisch!
We hebben heerlijk geluncht in Het Witte Huis, in de buurt van Drachten, waar we gelukkig buiten konden zitten in de zon aan de mooie vijver.
Nadat we even naar Rutger Hauer hadden gezwaaid, zijn we richting Drenthe gereden via nationaal park Drents-Friese Wold en daarna park Dwingelderveld langs Dwingeloo, Spier, Lhee, Beilen,  Hooghalen, Rolde, Balloërveld e.t.c. …. Een schitterende stop gehad bij de Bospub: bij Lhee in de buurt vind je een mooie pub, herberg-achtige sfeer en echt midden in het bos, de vogels hebben daar het hoogste woord! Echt een plek om nogmaals te bezoeken.
Als laatste ging de route door nationaal park Drentsche Aa – heel mooi en zo vlakbij.
Uiteindelijk aangekomen bij de laatste stop, chinees restaurant Woe Ping in Eelderwolde, waar een gedeelte van de groep de tocht op gepaste en hopelijk smakelijke wijze heeft afgesloten.
Al met al hebben we heel goed weer gehad voor een toertocht, redelijke temperatuur, zonnig, onderweg even wat regendruppels gehad maar dat was zo voorbij.
Ruurd, Harry en Lourens zeer bedankt voor het organiseren en uitstippelen van deze mooie en zeer geslaagde & gezellige toertocht!! We kijken al uit naar de volgende…

Hartelijke groet,
Rein en Astrid
Bekijk alvast de eerste foto’s